Distributieketting en -riem

Vaak geven geluiden of een brandend storingslampje aan dat er onderhoud nodig is. Het is dan altijd het beste dat u even bij ons komt zodat wij kunnen vaststellen wat de oorzaak precies is. Rammelt bijvoorbeeld de distributieketting bij stationair draaien? Grote kans dat het probleem bij uw distributieketting ligt: bijvoorbeeld een uitgerekte ketting of een kapotte kettingspanner. Bij te lang doorrijden met deze klachten kan er grote schade aan uw motor ontstaan zoals kromme inlaatkleppen en uitlaatkleppen, zuigerschade, enzovoort.

Kortom: grote motorproblemen. Het is dan ook belangrijk dat u er zo snel mogelijk iets aan laat doen. Wij kunnen voor u een complete kettingrevisie verzorgen. Wilt u een duidelijk diagnose en een scherpe offerte? Bel of mail ons voor informatie via 0342-461938 of info@venwautos.nl.

 

Snel weer de weg op

V&W Auto’s is gespecialiseerd in het onderhouden en eventueel vervangen van de distributieonderdelen. Ook in kettingen zijn wij gespecialiseerd en we hebben hiervoor alle gereedschap in huis. Omdat wij in onze werkplaats alles direct voor u vervangen, kunnen wij ons echt onderscheiden op het gebied van snelheid en prijs. Bij ons bent u ervan verzekerd zo snel mogelijk weer de weg op te kunnen gaan!

Over de distributieketting

De distributieketting is een belangrijk onderdeel in uw motor. Is de ketting kapot, dan draait uw complete motor niet meer. Het vormt de verbinding tussen de krukas en nokkenas in uw motor. Het is daarom zaak om de distributieketting goed te onderhouden. Voornamelijk bij de Volkswagen-groep komen problemen met de distributieketting veel voor.

Distributieriem

De hiervoor beschreven distributieketting wordt gemaakt van metaal. Automotoren die zijn uitgevoerd met een distributieriem in plaats van een -ketting moeten afhankelijk van het aantal gereden kilometers een nieuwe distributieriem krijgen. Zo’n riem is van verstevigd rubber en het is hier extra belangrijk om dit onderdeel op tijd te vervangen. Zulke riemen kunnen knappen en zeer grote motorschade is dan meestal het gevolg. Voorkomen dus! Bij regelmatig onderhoud door onze werkplaats attenderen wij u op de onderhoudsintervallen van de distributieriem.

In- en verkoop | Lease | Onderhoud | Reparatie | APK | Schadeafhandeling | Aircoservice

Copyright 2014 V&W Auto's | Disclaimer | Sitemap